visuele intelligentie

1

4

blokken

Incompany

lokatie

Deel deze Training:

samenvatting training

Never trust general impressions, my boy, but concentrate yourself upon details

Sherlock Holmes

Inhoud:

Deze interactieve praktische training is ontwikkeld om beter te leren waarnemen, analyseren en communiceren in hectische en/of complexe situaties. Tijdens deze training ga je actief aan de slag en worden je hersenen aan het werk gezet.

Achtergrond:

Wat is Visuele Intelligentie eigenlijk? Het is weten hoe je moet zien. Het is zien wat anderen niet zien of zien wat er niet is,  maar er eigenlijk zou moeten zijn. Door dagelijks je zintuigen te stimuleren kun je de manier waarop je waarneemt verbeteren. Deze training is geïnspireerd door het boek ‘De kunst van het observeren.’van Amy. E. Herman.  Kunsthistoricus Amy Herman geeft al jaren trainingen aan de NYPD, Homeland en het Amerikaanse leger om mensen beter te leren observeren in moeilijke en onverwachte situaties. De training bevat de kennis uit het boek , wetenschap achter waarnemen, kennis en ervaring van de trainer en vertaalt het voornoemde  naar praktische voorbeelden in de werkorganisatie. De training helpt niet alleen bij het verbeteren van het observatievermogen, maar ook bij de bewustwording van interne en externe filters die de waarneming kunnen beïnvloeden. Ook wordt het correct en efficiënt overbrengen van informatie getraind, zodat er zo adequaat mogelijk kan worden gereageerd in acute, gevaarlijke en/of onoverzichtelijke situaties.  Denk hierbij aan het detecteren van gevaar in grote menigten, het beoordelen van een plaats delict,  maar ook aan alledaagse situaties, waar kleine verbeteringen van groot belang kunnen zijn. Interesse in deze training? Ik vertel er graag meer over!

DE deelnemer wordt getraind om*:

* Neem contact op voor een overzicht van alle (SMART geformuleerde) leerdoelen

voor wie is de cursus bestemd?

De cursus is voor iedereen die zijn observatievermogen wil verbeteren en vaardig wil worden in het constructief en objectief overbrengen van deze informatie. Dit kan zijn voor mensen die werkzaam zijn in het veiligheidsdomein, maar de training is ook bij uitstek geschikt voor mensen die in de hulpverlening werken, de zorg of het bedrijfsleven waarbij opmerkzaamheid van groot belang is. Door meer op te merken, beter te analyseren en dit juist te communiceren kan de kwaliteit van het werk aanzienlijk verbeteren. 

Kijk hier het filmpje over de kunst van het observeren:

Video afspelen

inhoud cursus

In dit blok wordt er ingegaan op de wetenschap achter het observeren. De invloed van de hersenen op het observeren wordt besproken en hoe je jezelf kunt trainen in beter observeren. Een belangrijk onderdeel van dit blok is het benoemen van filters die je waarnemingen kunnen belemmeren en hoe je deze filters minder van invloed kan laten zijn bij dat wat je observeert.

In dit blok oefent de cursist door middel van het kijken naar kunst. Het analyseren van wat de cursist ziet wordt getraind, maar ook leren zien wat je niet ziet. In dit blok leer de cursist de uitkomsten van de analyse te interpreteren en prioriteren,

In het tweede blok heeft de cursist geleerd om te analyseren en in het derde blok wordt er geoefend in het formuleren van de analyse, zodat de informatie op een juiste en efficiënte manier wordt overgebracht. Veel voorkomende communicatiestoornissen worden besproken en de cursist wordt getraind in het verwoorden van ongemakkelijke situaties.

In het laatste blok leert de cursist de informatie daar waar nodig aan te passen.  Hierbij komen de thema’s als onzekerheid en vooroordelen aan bod. 

Wat anderen van de training vinden:

Deel deze training

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email
Share on facebook

Andere Trainingen

mogelijk zijn deze trainingen ook interessant

Training

Training Optreden plaats delict

Deze training is bestemd voor beginnende professionals bij de Opsporing die graag goed voorbereid wil acteren op de P.D. De cursisten worden voorbereid op onvoorziene omstandigheden en knelpunten die tijdens een plaats delict bijna altijd ontstaan. In het programma komt de benodigde theorie aan bod die aan de hand van casuïstiek uit de praktijk wordt verduidelijkt.

Training optreden plaats delict

Lesduur: 1-3 dagen
Bekijk training

training

training focus en kracht

Wil je meer focus, minder stress en/of meer veerkracht in je team voor een betere performance en teamleden die optimaal presteren? Dan is de training 'Focus en Kracht' is mogelijk iets voor jouw team.

Betere focus door heartmath training

Lesduur: Diverse mogelijkheden
Bekijk training